user_mobilelogo

Waarom zou je een gitaar kopen, zoals jan en alleman al heeft? Waarom niet een uniek instrument waarvan er maar één in wereld bestaat? Tin Can Alley Guitars vervaardigt volledig handgemaakte oil can gitaren - zelfs het olieblik is met de hand gemaakt. De gitaren worden met de hand beschilderd en hoewel we hier vijf standaardontwerpen voor gebruiken, ziet iedere gitaar er anders uit - onze kunstenaars krijgen de vrijheid om eigen variaties toe te passen: niets is vervelender dan domweg kopiëren, voor ons en voor u.

Ontwerp is belangrijk, maar zijn bespeelbaarheid en "sound" niet veel belangrijker? Helemaal mee eens en dankzij de van een olieblik gemaakte kast en de mini-humbucker produceren onze gitaren een vol, rijk geluid. Geweldig om blues, country rock en jazz op te spelen. En als slide guitar klinken ze fantastisch. De hals lijkt op die van een Les Paul en heeft een fretboard van rozenhout - een comfortabele en licht bespeelbare gitaar die uitermate geschikt is voor het snelle werk.

Nog niet overtuigd? Lees dan verder op onze site of luister naar de fragmenten met oil can muziek...

De echte Tin Can Alley

Tin Can Alley is niet alleen de merknaam van onze gitaren, het is ook een werkelijk bestaande straat. In het oude centrum van Hanoi bevindt zich Hang Thiec (Tin Straat) waar ambachtslieden al eeuwen lang emmers, geldkistjes maken en... olieblikken.

Lees verder...

 

Maatwerk

Je vindt onze ontwerpen toch niet uniek genoeg? En je bent opzoek naar een geheel eigen gitaar? Stuur ons je ontwerp - en wij zorgen voor de rest.

Lees verder...

Weinig en toch veel

Er zijn tegenwoordig aardig wat beroemde gitaristen die in het bezit zijn van een oil can guitar: David Gilmore, Chris Rea en Bruce Spingsteen om er een paar te noemen. Maar geen van hen is onze favoriete oil can gitarist. Nee, wij zijn bovenal fan van Weesay. Nooit van gehoord? Tijd voor een nadere kennismaking.

Lees verder...